Ledenkorting MyWheels

Leden van deA kunnen nu voordelig rijden in de deelauto’s van MyWheels. deA heeft op 3 juni een samenwerking afgesloten met MyWheels waardoor leden per jaar 20 kortingscodes á 10 euro (proefleden krijgen 10 x korting) krijgen op ritten met de deelauto. Op dit moment staan er twee elektrische deelauto’s in Apeldoorn. Naar verwachting groeit dat aantal in de komende tijd tot 10. Daarmee is de elektrische deelauto in heel Apeldoorn beschikbaar.

De elektrische deelauto blijkt vaak een gemakkelijke oplossing voor mensen die af een toe een (extra) auto nodig hebben. Een deelauto is zelfs goedkoper dan een eigen auto, als er met deze auto minder dan 7500 kilometer per jaar wordt gereden.
In coronatijd blijkt het de drempel om weer in het ov te stappen hoog. De deelauto kan dan een goede tussenoplossing zijn. Erik Vos, lid van deA en projectleider is enthousiast over de nieuwe deelauto’s. “Je bespaart CO2 en het is ook nog eens een voordelige oplossing. Met een ov-jaarkaart: betaal je gemiddeld 19 cent per kilometer, voor een kilometer in je eigen auto betaal je al snel 50 cent en bij weinig gebruik zelfs meer dan 1 euro. Een deelauto kost nooit meer dan 50 cent. Overigens is per fiets nog steeds het goedkoopst: 3 cent per kilometer.

Heel Apeldoorn

Johan Janse van MyWheels: “Op dit moment staan de 2 elektrische auto’s van MyWheels nog in Osseveld en in Apeldoorn Noord. Binnenkort zullen deze verplaatst worden naar de Paslaan en de Asselsestraat. De verwachting is dat het Apeldoornse wagenpark dit jaar gaat uitgroeien naar 10 auto’s. Daarmee is in heel Apeldoorn (nog niet in de dorpen) een elektrische deelauto beschikbaar. Leden van deA krijgen per jaar max. 20 keer een korting van 10 euro op een rit.”

Andere deelauto’s

Vorig jaar startte onze coöperatie een project met deelauto’s, in samenwerking met Amber, die hiermee een uitstapje maakte van de zakelijke naar de particuliere markt. Erik Vos: “Voor particulieren blijkt de samenwerking met MyWheels aantrekkelijker te zijn. Veel van onze leden zijn particulieren. Overigens kunnen leden nog steeds gebruik maken van de Amber-diensten, maar niet meer via deA.” “Er zijn in Apeldoorn nog andere goede initiatieven: zo is de Mobuur-auto in Kerschoten ook in de weekends te huur. Het is natuurlijk alleen maar mooi dat steeds meer mensen een auto gaan delen in plaats van zelf aan te schaffen. Daarmee besparen we dubbel CO2: door elektrisch te rijden, en door geen extra auto aan te schaffen. Elke auto scheelt er weer een.”

Rekenvoorbeeld

Kosten MyWheels € 3,25 per uur en €0,24 ct per kilometer.
Rit: 100 km € 24
Verblijfsduur 6x uur € 19,50
Totaal € 33,50 (normale prijs € 43,50, ledenkorting deA € 10)
Ter vergelijking: bij gebruik van een eigen auto ben je 100 km á € 0,50 = € 50,- kwijt.