Doe de test! Met de ledkoffer zie je meteen verschil

Direct zien hoeveel energie je bespaart met ledlampen? Voor de bewoners in de Fauststraat is er nu een handige ledkoffer. Je kunt hiermee direct zien hoeveel energie je bespaart als je van gloeilampen overstapt op ledverlichting. De ledkoffer is gemaakt door mensen van huurdersbelangenvereniging Wijzijn en energieconciërges gaan hem voor het eerst gebruiken in de Fauststraat. Hier gaan ze bewoners helpen hun energierekening te verlagen.

Simpel maar lumineus idee

Veel mensen weten dat ledlampen minder energie verbruiken dan gloeilampen of spaarlampen. Maar pas als je echt ziet hoeveel dit eigenlijk is, snap je waarom je ze meteen moet vervangen. Met de ledkoffer wordt dit in een opslag duidelijk. Het idee is simpel: in de koffer zitten zes fittingen gemonteerd waarin je zowel ledlampen als gloeilampen kunt draaien. Zet je de schakelaar aan, dan kun je op het display aflezen wat elke lamp verbruikt en wat het verschil is.

De energieconciërges gaan de koffer in de Fauststraat als hulpmiddel gebruiken om bewoners direct te kunnen laten zien hoe ze energie kunnen besparen.

 

Energieconciërges Fauststraat