Energiecoach online en telefonisch

Online huisscan woningeigenaars

Energiecoaches van deA geven nu ook online of telefonisch advies. De woningeigenaars doen zelf een online huis-scan en hebben vervolgens een online of telefonisch adviesgesprek met de coach. Aansluitend krijgen ze een persoonlijk stappenplan voor hun huis.

Iets doen in huis

Nu door het coronavirus energiecoaches niet bij de mensen thuis komen, zocht deA een betrouwbare manier om mensen verder te helpen hun huis te verduurzamen. Energiecoach en coördinator Henk Schukken: “Veel mensen zijn thuis en hebben zin om in huis iets te doen. Met de hulp van de online energiecoach kom je als woningeigenaar beslagen ten ijs en weet je wat er nodig is voor je huis richting een energiezuinig en aardgasvrije toekomst.”
De eerste resultaten van het telefonisch advies zijn heel positief. Coaches zijn gewend om bij mensen thuis aan tafel te zitten, maar met behulp van de online tool is ook het telefonische gesprek zinvol voor de coach én de bewoner.

Telefonische afspraak of beeldbellen

De energiecoaches en hun advies aan huis zijn in Apeldoorn al langer een groot succes. Honderden Apeldoorners vroegen de coaches al om mee te denken om hun huis te verduurzamen. Henk Schukken van deA: “Zeker als je bedenkt dat we in de toekomst van het aardgas af gaan, vragen veel woningeigenaars zich af wat er met hun huis moet gebeuren, in welke volgorde en: wat dat kost. De energiecoach helpt mensen die antwoorden concreet te krijgen.“

Stappenplan met kansen en kosten

De eerste stap in het online advies is om de situatie van het huis goed in te schatten. Hoe groot is het huis, hoe wordt het gebruikt, hoe is het geïsoleerd? Maar ook de wensen van de bewoners spelen een belangrijke rol in het traject. deA maakt daarvoor gebruik van Hoom Dossier. Dit systeem helpt de situatie goed in beeld te brengen. Ook krijgt de bewoner een overzicht van de kansen en de kosten van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of bijvoorbeeld het vervangen van glas. Eventueel kunnen de activiteiten ingepland worden in een meerjarenplanning voor het huis.