Partners van deA: Accountantskantoor Boon

Toen hij hoorde over het initiatief voor een lokaal, duurzaam energiebedrijf in Apeldoorn, heeft René Boon contact opgenomen met oprichter Michael Boddeke. “Wij willen als accountantskantoor midden in de maatschappij staan en daarom zoeken we actief naar de rol die we kunnen spelen bij nieuwe ontwikkelingen zoals deA,” geeft hij aan. Met zijn collega Nina Wolfswinkel heeft hij de structuur opgezet, eerst de stichting en later de holding en de werkmaatschappij van het energiebedrijf. De firma Boon is daarmee een van de partners die ervoor zorgen dat deA mogelijk gemaakt wordt.

Voor en door ondernemers
“Wij zijn een Apeldoorns bedrijf met een flinke geschiedenis. Mijn grootvader is in 1922 gestart met de firma. Het is geen familiebedrijf meer. Wel ben ik als kleinzoon een van de vier partners. We zijn een groot kantoor met zestig medewerkers. Alle disciplines hebben we in huis en voor zaken op pensioengebied werken we nauw samen met een pensioenadviesbureau.” René Boon vertelt trots over het bedrijf en over de maatschappelijke interesse, die ook zijn grootvader in de vorige eeuw al toonde. “In deze tijd spelen veel opvolgingsvragen bij bedrijven die zijn gestart door de ‘babyboomers’. Juist voor die opvolgers hebben wij de Boon Academy opgericht. Kandidaten worden in tien avonden ingewijd in allerlei aspecten van het ondernemerschap door experts vanuit andere bedrijven. De Boon Academy is een mooi voorbeeld van ‘voor en door’ ondernemers.”

Helikopterview
Wolfswinkel is contactpersoon voor deA bij vragen op financieel en fiscaal gebied. Ze is enthousiast over deA. “Als accountant geef ik ondersteuning op administratief gebied, in het bijzonder bij het opstellen van jaarrekeningen. Het is enorm boeiend om op deze manier in de keuken te kunnen kijken. DeA is een interessant bedrijf. Een adviseur moet als een helikopter van bovenaf het bedrijf kunnen overzien.” Hoewel de ontwikkeling een wat langere adem vergt dan eerder gedacht, gelooft ze in deA en in de toekomst van duurzame energie in het algemeen.

Energie van dichtbij
Rene Boon: “Mensen hebben behoefte aan overzicht en aan zaken die in de buurt voorhanden zijn. Dat geldt ook voor energie. Voor ons als accountantskantoor is het mooi om betrokken te zijn bij deze ontwikkelingen die plaatsvinden in de haarvaten van onze eigen stad.”

 

In de nieuwsbrief van november 2013 hebben wij per abuis de verkeerde foto geplaatst. Bedoeld was bijgaande foto van onze partner: de firma Boon. Onze excuses.
Redactie deA