ETIB Bouwmeester plaatst zonnepanelen voor deA

Duurzame energiecoöperatie deA is gestart met de zonnepanelenactie. Als je meedoet heb je in korte tijd kwalitatief goede, scherp geprijsde zonnepanelen op je dak. Bovendien krijg je een aantal diensten bij het pakket geleverd. deA heeft in totaal drie lokale installateurs geselecteerd die kwaliteit leveren, een goede garantie bieden en de installatie snel plaatsen. Een van deze installateurs is ETIB Bouwmeester uit Apeldoorn.

Het allereerste begin

“Met ons familiebedrijf zijn wij al 25 jaar werkzaam in de elektrotechniek”, vertelt Mark Bouwmeester. “Wij leveren sinds acht jaar ook zonnepanelen. Wij zijn hier vanaf het allereerste begin van de zonnepanelen mee bezig, aldus Mark. Toen was het allemaal nog lastig om aan panelen te komen. Maar sinds de landelijk subsidie op zonnepanelen is het hard gegaan is deze markt.” Met vijf man personeel en zijn vader aan het roer hebben ze het druk, met name in Apeldoorn. “Met onze andere producten en diensten, zoals ventilatiesystemen, beveiligings- en brandmeldingssystemen werken we in het gehele gebied van de stedendriehoek.”

Mooi weer verhoogt aanvragen

“Als het mooi weer wordt, dan weet je dat er weer meer aanvragen komen voor het plaatsen van zonnepanelen”, vertelt Mark lachend. De aanvragen via de zonnepanelenactie lopen dan ook bij hem binnen. Als iemand mee wil doen aan de actie, melden zij zich aan bij energiecoöperatie deA. Deze verdeelt de aanvragen vervolgens over de geselecteerde bedrijven, die allemaal dezelfde aanpak hebben. “Wij komen bij de mensen langs”, vertelt Mark. “We kijken vervolgens naar wat er mogelijk is en wat de mensen nodig hebben. Weten mensen bijvoorbeeld dat ze in de toekomst meer energie gaan gebruiken, dan kun je daarop voorsorteren door meer panelen te plaatsen. Verwacht de klant geen grote veranderingen, dan volstaat het met naar de jaarrekening te kijken voor het huidige verbruik. Verder kijken we naar de het dak, de ruimte binnen et cetera om een goed advies te kunnen geven over omvormer en panelen.”

ETIB Bouwmeester zonnepanelen

Welk zonnepaneel presteert goed?

Er zijn veel merken zonnepanelen op de markt. Hoe weet je als klant nu welk merk zonnepaneel goed is en welke niet? “Wij houden via uitslagen van testvelden in Duitsland nauwlettend in de gaten welke zonnepanelen goed presteren en welke niet”, vertelt Mark. “Producenten kunnen wel beweren dat de zonnepanelen veel energie leveren, maar met behulp van deze testen weten we het zeker. De zonnepanelen van tegenwoordig gaan steeds beter presteren. Zo leveren goede panelen 310 wattpiek. Panelen die daaronder zitten, verkopen wij niet. Onze panelen komen uit Azië en worden geleverd met de standaard productgarantie van tien jaar. Daarnaast kijken we ook naar de fabrikant. We doen research naar hoe dit bedrijf in elkaar zit en of het al langere tijd zonnepanelen levert.”

De extra’s van de zonnepanelenactie

Naast het snel en vakkundig plaatsen van de zonne-installatie, biedt het meedoen aan de zonnepanelenactie nog extra’s. Zo zorgt de installateur voor de teruggave van de BTW die over het aanschafbedrag en de installatie is betaald. Ook kun je gratis je energielabel opwaarderen. Liggen de panelen eenmaal op het dak, dan kun je online de opbrengst monitoren.